Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar het hebben van meerdere laadpassen kan je daadwerkelijk geld besparen. De tarieven per laadpaal variëren per provider, dus door verschillende passen bij je te hebben, kun je kiezen welke pas je wilt gebruiken op basis van de tarieven van de betreffende laadpaal. Dit kan vooral handig zijn bij snelladers, die vaak duurder zijn. Een app van de aanbieder kan je helpen de tarieven op de door jou gebruikte palen te vergelijken.
Bonnet, een laadpas-aanbieder uit het Verenigd Koninkrijk, biedt korting op laadsessies bij Fastned en andere grote providers. Voor slechts €2 per maand krijg je 10% korting bij Fastned. Dit is een geweldige manier om te besparen, vooral als je vaak gebruik maakt van snelladers.
De laadpas van Eneco hanteert een vast tarief per land voor alle reguliere laadpalen, wat kan leiden tot aanzienlijke besparingen. Bij Eneco laadpalen zijn de tarieven vast en relatief goedkoop, wat een extra bonus is als je dichtbij deze laadpalen woont of werkt.
Als je vaak in het buitenland rijdt, kan de Maingau laadpas je helpen besparen op snellaadsessies. Maar let op: deze pas is niet geschikt voor 's nachts laden vanwege hogere tarieven bij lange laadsessies.
Kortom, er zijn talloze manieren om te besparen met je laadpas. Door slim te kiezen welke pas je gebruikt en waar, kun je je laadkosten aanzienlijk verminderen. Dus als je een elektrische auto rijdt, zijn deze laadpas-hacks iets wat je zeker moet weten!
De volgende laadpassen werden in dit artikel genoemd, en zien hier aan te vragen:
- E-Flux laadpas
- Vandebron laadpas
- Eneco laadpas
- ANWB laadpas
- MKB brandstof laadpas
Als je flexibiliteit waardeert of je auto minder vaak oplaadt, kan een laadpas zonder abonnement de ideale keuze zijn. Hier zijn drie topkeuzes:
Het kiezen van een laadpas zonder abonnement kan zowel flexibiliteit als aanzienlijke besparingen op de kosten van het opladen van je elektrische auto bieden. Zorg ervoor dat je de optie kiest die het beste bij je behoeften past.
Bron: Providers.nl